B.

Werkwijze

De eerste kennismaking is per telefoon, via e-mail of een korte persoonlijke ontmoeting. 
Daarna ontvangt u een intakeformulier dat u vervolgens ingevuld terugstuurt vóór het intakegesprek. 
Dit kan per post of per e-mail.

Tijdens het intakegesprek gaan we bekijken wat er speelt en formuleren we samen een hulpvraag. Wat is de wens voor uw kind? Het intakegesprek vindt plaats bij u thuis en duurt ongeveer een uur. In principe is uw kind niet aanwezig bij het intakegesprek.

Dan volgen de eerste drie sessies met uw kind. “What a feeling” kindercoaching werkt op mobiele basis, dus de sessies vinden plaats bij u thuis. Ieder kind is uniek en dient ook op unieke wijze benaderd te worden. Het is afhankelijk van de hulpvraag en de interesses en behoeftes van uw kind op welke manier de sessies zullen verlopen en welke methodieken en materialen gebruikt zullen worden. “What a feeling” kindercoaching maakt gebruik van o.a. creatieve werkvormen als schilderen en tekenen; focussen en sensen; mindfulness; buitenactiviteiten en therapeutische handpoppen.

Na drie sessies maken we een afspraak voor een voortgangsgesprek. We zullen dan bespreken hoe het één en ander verloopt en we bespreken hoeveel sessies er eventueel nog nodig zijn voor uw kind. Hoeveel sessies dit zijn is afhankelijk van de problematiek, ontwikkelingen en diverse andere factoren. Het streven is wel om het coachingstraject zo kort mogelijk te houden.

Wanneer uw kind weer lekker in zijn/haar vel zit en controle heeft over het probleem ronden we het traject af. In een evaluatiegesprek  zal “What a feeling” kindercoaching  advies geven voor de toekomst.